Vízderbi 2015

 

Szentendrei diákok jelentkezését várjuk

A DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. kezdetektől fogva nagy hangsúlyt helyez természeti értékeink védelmére, a tudatos vízfogyasztás népszerűsítését célzó edukációjára. Szakembereink rendhagyó környezetórákat tartanak a szolgáltatási területen működő általános iskolákban, illetve telephelyeinken, ezen túl minden évben a Víz Világnapjára emlékezve rajzversenyt hirdetünk az óvodás és általános iskolai alsó tagozatos diákok számára.

vizderbi_plakat

Idén a Föld Napja alkalmából a szentendrei általános iskolai felső tagozatos - és középiskolás tanulók figyelmét szeretnénk felhívni a víz értékére egy környezetismereti csapatverseny és szórakoztató délután keretében. A rendezvény célja, hogy játékos, interaktív módon hozza közelebb a tanulókhoz a fenntartható fogyasztás tematikáját, különös tekintettel a vízkincsünk fontosságára.

A versenyre 4 fős csapatokat, a szurkoláshoz a csapatot delegálóosztálytársakat (10 fő) is várjuk! A megmérettetés első fordulóján a víz és a fenntartható fejlődés témakörében feladatlapot oldalnak meg a csapatok. Külön pontozzuk és díjazzuk az 5-8. osztályos és 9-12. osztályos csapatokat. Az első fordulóból a legjobb 4-4 csapat jut tovább a középdöntőbe, ahol vízzel kapcsolatos sorversenyen mérik össze ügyességüket a tanulók. A legügyesebb 2-2 csapat a döntőben méri össze erejét. A program zárásaként eredményt hirdetünk és díjazzuk a dobogós csapatokat.

A főnyeremény: Minden csapattag számára egy PHILIPS vezeték nélküli fülhallgató és belépőjegy az Aqua World Resort Budapestbe. Különdíjban részesül a legjobban szurkoló osztálytársakból álló csapat is!

A rendezvényre érkező diákokat értékes nyeremények, szórakoztató programok, ökojátékok, vízkvíz és a Folk N Break tánccsoport előadása várja!

A program ideje: 2015. április 22. 12:00 – 18:00

A program helyszíne: Móricz Zsigmond Gimnázium (2000 Szentendre, Kálvária út 16.)

Jelentkezés: A jelentkezési lapokat kitöltve a vizderbi@gmail.com e-mail címre várjuk.

Jelentkezési lapok letölthetők Word , PDF formában.

Jelentkezési határidő: 2015. április 20.

Fólia hulladékgyűjtő akció!

A rendezvény keretében a Városi Szolgáltató Zrt. együttműködésével fólia hulladékgyűjtő akciót is szervezünk a DMRV Zrt. szentendrei telephelyének dolgozói és a szentendrei iskolák számára. Az akció keretében arra kérjük a résztvevőket, hogy otthon és a környezetükben fellelhető minden felesleges fólia hulladékot (műanyag szatyor, zacskó, táska) gyűjtsenek össze. 

A környezetvédelmet kiemelt fontossággal kezelő felelős vízmű a Föld Napján ezzel szeretné felhívni a fiatal generáció figyelmét arra, hogy hatalmas mennyiségű műanyag hulladékot halmozunk fel feleslegesen a mindennapok során. A cél, hogy csökkentsük a kereskedelmi forgalomba hozott napi 1.300.000 darabos műanyag táska mennyiségét, vagy ha már elfogadtuk, megvettük, akkor ezt is gyűjtsük szelektíven, ezáltal enyhíthetve a környezetre gyakorolt terhelő hatást. Az összegyűjtött hulladékot az akció végén a Városi Szolgáltató Zrt. szállítja el az iskolákból, melyet gyártó cégeknek továbbadva válogatás és granulálás után újrahasznosítanak.

A végső cél annak tudatosítása, hogy egyáltalán ne használjunk műanyag táskákat, amelyek nem megfelelő gyűjtése, tárolása szennyezi a környezetet, a folyók árterébe kerülve a tengereket, óceánokat.

Az akció időtartama: 2015. március 30 – április 20.

A legnagyobb mennyiségű hulladékot gyűjtő osztály értékes nyereményeket kap a Vízderbi rendezvény eredményhirdetésekor.

 
 
Bezárás
 
Bezárás

Ajánlja e-mailben ismerősének ezt az oldalt!

A címzett ennek az oldalnak az internetes címét (URL-jét) fogja megkapni. Az Ön által beírt adatokat nem tároljuk és nem osztjuk meg harmadik féllel.

Tárgy: Vízderbi 2015
captcha
* kötelező mezők