Lakossági tájékoztató Szentendre!

2021.10.15. Vissza a hírekhez

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!

A DMRV Zrt. működési területének egyik meghatározó és leginkább frekventált része Szentendre, mely település az elmúlt évtizedek során jelentős településszerkezeti változáson esett át. Mintegy 14 hektár vízgyűjtő területről, a belváros magasabban fekvő részeiről, a Szamárhegyről, az alsóbb utcák egyesített szennyvizeket is szállító csatornáiba kerül a csapadékvíz. Az elvezetendő vizeket a csatornarendszer az egyre gyakoribb és egyre intenzívebb csapadékok idején nem tudja maradéktalanul elvezetni. Fentiek következtében mind gyakrabban fordulnak elő visszaduzzadások, szennyvízzel kevert csapadékvíz kilépések, melyek esetenként a lakóingatlanokat is veszélyeztetik.

A jelenleg fennálló probléma megoldására irányuló törekvését Szentendre városvezetése már korábban is kinyilvánította. A DMRV Zrt. szakmailag egyetértett azzal, hogy a város idegenforgalmi központját jelentő belvárosi terület záporvizek által előidézett rendszeres elárasztását csak egy erre a célra kialakított, áttekinthető, kézben tartható rendszer kialakításával lehet kiküszöbölni.

Mind a Város, mind, Társaságunk számára fontos a meglévő egyesített rendszer fokozatos megszűntetése, ezért az elmúlt években több intézkedést tettünk az Önkormányzattal közösen. Csapadékcsatornák épültek a belvárosban önkormányzati beruházásban. A DMRV Zrt. beruházásában szennyvízcsatornák felújítására és építésére került sor a Bogdányi utcában, a Rév utcában, de a Duna korzó főgyűjtőjének részleges átépítése is megtörtént, valamint annak teljes hosszában történő karbantartása is. A Kert utcai átemelő építészeti, gépészeti, elektromos és irányítástechnikai felújítását is elvégezte Társaságunk.

A csapadékkal kevert szennyvíz időszakos Dunába kerülésének további csökkentése érdekében, azonban külső pályázati forrásra van szükség.

A DMRV Zrt. elkészíttette a koncepció tervet és megszerezte annak Elvi Engedélyét is. A műszaki tartalom nemcsak a lokális problémák megoldását hivatott orvosolni, hanem a rendszer hosszútávú, üzembiztos működésének a kialakítását is. A műszaki megoldás kialakításában kiemelt szempont volt, a megfelelő üzembiztonság elérése, így a közterületek, valamint a természet szennyezésének jelentős csökkentése, megszüntetése, a költséghatékony üzemeltetési feltételek megteremtése mellett.

A tervezett projekt főbb elemei:

- A Dunabogdány, Tahitótfalu, Leányfalu településekről érkező regionális vizek leválasztása nyomócsövek kiépítésével;

- Belvárost körülvevő befogadókra (Duna, Bükkös-patak, Sztaravoda-patak) alapozva a meglévő, már jelenleg is üzemelő élővízbe vezetési pontok átalakítása, új bevezetési pontok kialakítása, mellyel a Duna Kanyar körút, Duna Korzó által határolt belvárosi terület elválasztott rendszerű tisztán csapadékvíz elvezetése teljes egészében megoldható;

- Szentendre belvárosát érintő intézkedések: csatornaépítés; meglévő átemelőkkel kapcsolatos beavatkozás; új átemelő építése; befogadóba vezetés megoldása; meglévő csatornákkal, víznyelőkkel, rácsokkal kapcsolatos beavatkozás; közműkiváltás; vápa, vápás folyóka (D300, D00, D500) építése; rács építés; burkolat korreláció; burkolat átépítés stb.

Társaságunk mindent megtesz annak érdekében, hogy a fenti műszaki tartalom megvalósulhasson, mellyel hosszú távon és biztonságosan üzemeltethetők Szentendre szennyvíz és csapadékvíz elvezető rendszerei, jelentősen csökkentve a jelenlegi kiépítés okozta kellemetlenségek előfordulásának kockázatait.

DMRV DUNA MENTI REGIONÁLIS VÍZMŰ
ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

 

Online Ügyfélszolgálat

online ügyfélszolgálatcsempe

Használja online ügyfélszolgálatunkat és kezelje ügyeit könnyen és gyorsan!

Szamlakep
TOVÁBB

MAGYARORSZAG.HU

Elektronikusan intézhető ügyek a magyarorszag.hu oldalon

Szamlakep
TOVÁBB

MÉRŐÁLLÁS BEJELENTÉS

Amennyiben Ön még nem regisztrált Online Ügyfélszolgálat felhasználó, kérjük kattintson a BEJELENTÉS gombra.

Bekötési vízmérők diktálási rendje 2024.01.01-től
Mellék vízmérők diktálási rendje 2024.01.01-től

Szamlakep
BEJELENTÉS

Hibabejelentés

Műszaki hibabejelentés:

0-24h

+36-27-511-511

Szamlakep

Call Center

06 (27) 999-688
06 (80) 224-488

Mérőállás bejelentése 0-24h
Számlázással kapcsolatban
  Hétfő
Kedd - Péntek
8:00 - 20:00h
8:00 - 14:00h

Vízdíj kalkulátor

Számolja ki várható vízdíját!
 
 
Bezárás
 
Bezárás

Ajánlja e-mailben ismerősének ezt az oldalt!

A címzett ennek az oldalnak az internetes címét (URL-jét) fogja megkapni. Az Ön által beírt adatokat nem tároljuk és nem osztjuk meg harmadik féllel.

Tárgy: Lakossági tájékoztató Szentendre!
captcha
* kötelező mezők