Váci szennyvíztisztító telep szaghatás tájékoztató

2021.06.17. Vissza a hírekhez

TISZTELT ÖNKORMÁNYZAT!

TISZTELT VÁCI LAKOSOK

Jelenleg is zajlik a KEHOP-2.2.2-15-2016-00051 számú projekt, a váci szennyvíztisztító telep fejlesztése, melynek célja a szennyvíztisztítási hatékonyság növelése, korszerűsítése. A telep regionális feladatokat lát el, ezért Vácon kívül még tizenhat település szennyvizét tisztítja. A technológia és a műtárgyak elavultak voltak, túlterhelten üzemeltek és az előírt kibocsátási határértékeket csak megközelítve tudtuk teljesíteni. A beérkező szennyvizek minél tökéletesebb, határérték alatti tisztítása azon túl, hogy jogszabályi kötelezettség, rendkívül fontos környezetvédelmi kérdés is.

A felújítási munkákat – meglévő műtárgyak elbontását és újak építését, szennyvízátemelő- átalakításokat - úgy kellett megszerveznünk a tervezőkkel és kivitelezőkkel együttesen, hogy közben fogadni és tisztítani tudjuk a folyamatosan érkező napi kb. 10 000 m3 szennyvizet. Ez műszakilag nagy kihívást jelent.

Most olyan feladatokhoz érkeztünk, melyek tervezett módon, de rendkívüli szennyvíz átkormányzásokat igényelnek a telepen belül, mely érinti az iszapkezelési technológiát is. Ezért várhatóan 2021. június 17-től egy héten keresztül a szokott mértéktől eltérő, erősebb szaghatásra kell számítani a telep környezetében, illetve a széljárás függvényében a város egyes részein is. Kérjük a Tisztelt váci Felhasználóink türelmét ezen időszakban. Minden tőlünk telhetőt megteszünk a hatékony és gyors munkavégzés érdekében.

A város lakóit több esetben érte kellemetlenség a felújítás megkezdése óta (szaghatás, szennyvízkiömlés, megnövekedett forgalom, por, zaj) melyekért ezúton is elnézésüket kérjük.

A projekt végeredményeként tökéletesebben tisztított szennyvíz kerülhet vissza a természetbe, így csökkentve a Duna környezeti terhelését. Hatékonyabb és modernebb lesz a technológia, illetve a térség jövőbeni fejlesztési igényeit is ki fogja tudni szolgálni a telep. Ez az itt élők összességének közös érdeke.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

DMRV ZRT

Tájékoztató letöltése

 

Online Ügyfélszolgálat

online ügyfélszolgálatcsempe

Használja online ügyfélszolgálatunkat és kezelje ügyeit könnyen és gyorsan!

Szamlakep
TOVÁBB

MÉRŐÁLLÁS BEJELENTÉS

Amennyiben Ön még nem regisztrált Online Ügyfélszolgálat felhasználó, kérjük kattintson a BEJELENTÉS gombra.

Bekötési vízmérők diktálási rendje 2021.01.01-től
Mellék vízmérők diktálási rendje 2021.01.01-től

Szamlakep
BEJELENTÉS

Hibabejelentés

Műszaki hibabejelentés:

0-24h

+36-27-511-511

Szamlakep

Call Center

06 (27) 999-688
06 (80) 224-488

Mérőállás bejelentése 0-24h
Számlázással kapcsolatban
  Hétfő
Kedd - Péntek
7:00 - 19:00h
8:00 - 14:00h

Vízdíj kalkulátor

Számolja ki várható vízdíját!
 
 
Bezárás
 
Bezárás

Ajánlja e-mailben ismerősének ezt az oldalt!

A címzett ennek az oldalnak az internetes címét (URL-jét) fogja megkapni. Az Ön által beírt adatokat nem tároljuk és nem osztjuk meg harmadik féllel.

Tárgy: Váci szennyvíztisztító telep szaghatás tájékoztató
captcha
* kötelező mezők