LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ a vízellátó rendszert érintő változásokról - Visegrád

2022.04.13. Vissza a hírekhez

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

a vízellátó rendszert érintő változásokról
Visegrád település vízminőségének javítása céljából

Tisztelt Felhasználók!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a hónapok óta, időközönként felmerülő vízminőségi problémákra tett intézkedéssorozat eredményeként, 2022. április 20-tól újra üzembe állítjuk a település vízbázisát, amely immáron újra üzembiztos, kifogástalan vízminőséget nyújt.

Nagymaros és Visegrád települések ivóvízellátása 2010-től a nagymarosi vízbázisról, 7 db partiszűrési csőkút üzemeltetésével volt biztosított. A kitermelt nyersvíz változó mennyiségű oldott vas- és mangántartalommal jellemezhető, ezért a csőkutak kevert vize víztisztító technológia alkalmazását követően került az ivóvízhálózatba.

2021 augusztusában jelentős mangánszint emelkedést észleltünk, mely jelenséggel a meglévő technológia nem tudott megfelelő hatékonysággal működni. Mindezek mellett a termelő kutakban az íz- és szagrontó anyagok nagyarányú növekedését tapasztaltuk, mely összefüggésben lehet a Duna medrének természetes változásával.

A probléma tehát rendkívül összetett volt.

Az intézkedések sorozatát a nagymarosi víztermelés felülvizsgálatával kezdtük, elindítottuk a kutak tisztítását, a mangánüledék eltávolítását. A területen mederkotrást végző vállalkozóval együttműködve javítjuk a vízutánpótlódást. Hálózattisztításokat is végeztünk és legfontosabb műveletként intenzifikáltuk a tisztítástechnológiát, mialatt a vízellátást a verőcei vízbázisról biztosítottuk ideiglenesen.

Már korábban felmerült a 2010-ben leállított visegrádi vízbázis újraindításának gondolata. Az akkori üzemeltetési, gazdaságossági, vízminőségi szempontok alapján a Nagymarosról történő ellátás volt az optimális megoldás, de mára jelentősen nőttek és nőni fognak a visegrádi vízigények, ezért szükségessé vált 3 db visegrádi kút üzembe állítása. Mivel a település és a környék csatornázottsága jelentősen nőtt az elmúlt időszakban, a kitermelhető víz minősége szignifikánsan javult.

A visegrádi kutak újbóli üzembe állításával kifogástalan minőségben tudjuk kiszolgálni a város jelenlegi és közeljövőben felmerülő igényeit, reményeink szerint a Tisztelt Felhasználók megelégedésére.

A DMRV ZRT. nagy tisztelettel köszöni meg a Tisztelt Felhasználóknak és Visegrád Város Önkormányzatának az elmúlt hónapokban tapasztalt kellemetlenségek, vízminőségi problémák időszakában tanúsított türelmét, konstruktív hozzáállását, információt szolgáltató bejelentéseit.

Életünk a víz
 

Online Ügyfélszolgálat

online ügyfélszolgálatcsempe

Használja online ügyfélszolgálatunkat és kezelje ügyeit könnyen és gyorsan!

Szamlakep
TOVÁBB

MÉRŐÁLLÁS BEJELENTÉS

Amennyiben Ön még nem regisztrált Online Ügyfélszolgálat felhasználó, kérjük kattintson a BEJELENTÉS gombra.

Bekötési vízmérők diktálási rendje 2022.01.01-től
Mellék vízmérők diktálási rendje 2022.01.01-től

Szamlakep
BEJELENTÉS

Hibabejelentés

Műszaki hibabejelentés:

0-24h

+36-27-511-511

Szamlakep

Call Center

06 (27) 999-688
06 (80) 224-488

Mérőállás bejelentése 0-24h
Számlázással kapcsolatban
  Hétfő
Kedd - Péntek
7:00 - 19:00h
8:00 - 14:00h

Vízdíj kalkulátor

Számolja ki várható vízdíját!
 
 
Bezárás
 
Bezárás

Ajánlja e-mailben ismerősének ezt az oldalt!

A címzett ennek az oldalnak az internetes címét (URL-jét) fogja megkapni. Az Ön által beírt adatokat nem tároljuk és nem osztjuk meg harmadik féllel.

Tárgy: LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ a vízellátó rendszert érintő változásokról - Visegrád
captcha
* kötelező mezők