Szennyvíztisztító telep fejlesztése Vácon

Bevezető

Kedves Látogatónk!

Üdvözöljük az oldalon, melyet a "Szennyvíztisztító telep fejlesztése Vácon" című projekt minél szélesebb körű bemutatása céljából hoztunk létre.

Az oldalon folyamatosan figyelemmel kísérheti a projekttel kapcsolatos legfontosabb eseményeket, a jelenlegi kivitelezési szakasztól kezdve.

Kellemes böngészést kívánunk!

Szennyvíztisztító telep fejlesztése Vácon

KEHOP-2.2.2-15-2016-00051

Projekt információk

A PROJEKT CÍME: Szennyvíztisztító telep fejlesztése Vácon

KEDVEZMÉNYEZETT: DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: KEHOP-2.2.2-15-2016-00051

TÁMOGATÁSI ÖSSZEG: 4,485 milliárd forint

A PROJEKT KIVITELEZÉSÉNEK KEZDETE: 2017.11.22.

A PROJEKT TERVEZETT FIZIKAI BEFEJEZÉSE: 2020.11.13.

A váci szennyvízelvezetési agglomeráció települései:

térkép

Projektleírás

Kedvezményezett: DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A pályázat címe: Szennyvíztisztító telep fejlesztése Vácon (II. ütem – kivitelezés)

A projekt azonosítószáma: KEHOP-2.2.2-15-2016-00051

A támogatás összege: 4.484.699.988.- Ft

A támogatási arány: 95%

A DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság (DMRV Zrt.) az Európai Unió támogatási programjának köszönhetően a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program KEHOP-2.2.2 „Felhívás a fejlesztési kötelezettséggel rendelkező települések számára szennyvízelvezetéssel és –kezeléssel kapcsolatos fejlesztések megvalósítására” című konstrukció keretein belül pályázatot nyújtott be a váci szennyvíztisztító telep fejlesztésének kivitelezési munkálataira, melyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium KEHOP-2.2.2-15-2016-00051 azonosító számon támogatott.

A beruházás célja

A 4.778.898.336.- Ft összköltségű, 95%-os támogatási aránnyal rendelkező projekt a Váci, szennyvízelvezetési agglomeráció szennyvíztisztításának megoldására jött létre.

Cél a telep fejlesztése és korszerűsítése, a meglévő hálózati átemelők rekonstrukciója, a telep szennyvíztisztítási vonalának fejlesztése.

A fejlesztés eredményeként a telepen megvalósul:

A fejlesztés szükségszerűsége és a jogszabályi kötelezettség

A váci szennyvíztisztító telep regionális feladatokat lát el, ezért Vácon kívül még tizenhat település szennyvizét tisztítja. A telep már jelenleg is túlterhelt, technológiailag elavult, feladatát az előírt határértéket megközelítve képes csak ellátni. A beérkező szennyvizek minél tökéletesebb, határérték alatti tisztítása jogszabályi kötelezettség.

Össztársadalmi érdek, hogy a szennyvíz a mindenkori jogszabályoknak eleget téve megfelelő tisztítás után kerüljön a befogadóba, melynek eredményeként az emberi környezetet és az ökoszisztémát megóvjuk, ezáltal a lakosság életkörülményeit javítsuk.

Várható eredmények a fejlesztés végén

A talajvíz állapota szempontjából Vác és környéke kiemelten érzékeny felszín alatti vízminőségvédelmi területnek minősül. A fejlesztés révén a szennyvíztisztító telep alkalmas lesz a jogszabályi előírások megfelelő kielégítésére. A projekt eredményeképpen tökéletesebben tisztított szennyvíz kerülhet vissza a természetbe, így csökkentve a környezeti terhelést a Duna, mint befogadó vízminőségének garantálásával, és eleget téve a szennyezés megelőzésén alapuló vízbázis-védelem elvének.

A szennyvíz kezelésével járó kellemetlen szagok is minimálisra csökkennek, mely nagyban javítja az itt élő lakosok, a telep környezetében dolgozók közérzetét is

Hírek

Sajtónyilvános projekt nyitórendezvény

Időpont: 2018. március 21.

Helyszín: DMRV Zrt. Központ és DMRV Zrt. Váci Szennyvíztisztító telep.

Program: Projekt ismertető beszédek, valamint a Szennyvíztelep bejárása, a projekt keretén belül megvalósuló fejlesztések helyszíni bemutatása.

Sajtóközlemény

Lakossági Fórum

Időpont: 2018.05.23.

Helyszín: Madách Imre Művelődési Központ, Vác, Dr. Csányi László krt. 63., 8. sz. terem

Közlemény

Lakossági tájékoztató (Vác, Attila u.)

Időpont: 2018. 06. 26 – 27 – 28, 14.00-20.00-ig

Közlemény

Kapcsolat

DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság, 2600 Vác, Kodály Zoltán út 3., Telefon: 06-27-511-500, E-mail: dmrvzrt@dmrvzrt.hu