90 éves a DMRV Zrt.

1928 óta a tiszta vízért

90 évvel ezelőtt, 1928. október 21-én kezdte meg működését a Váci Vízmű. A mintegy 40 km. hosszú vízhálózat 1800 db vízmérőn keresztül juttatta el 15 kút vizét a város közel 20000 lakosához. Magyarországon az elsők között az ivóvízművel szinte egyidejűleg építették és helyezték üzembe a szennyvízelvezető rendszert is. A kortársak a váci vízművet a „jól tervezett és megfelelően üzemeltetett, önfenntartó közművek” közé sorolták.

Az eltelt kilenc évtized rengeteg változást hozott a cég életébe. Többszöri átalakulás és átszervezés után 2006 óta működik jelenlegi formájában a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt.

A DMRV Zrt. Pest, Nógrád és Komárom-Esztergom megyéhez tartozó 120 településen élő, közel 600 ezer lakos részére történő vízellátás és 96 településen élő közel 400 ezer lakos részére történő szennyvízelvezetés szolgáltatásban érdekelt.

Az általunk jelenleg üzemeltett vízhálózat hossza 4 994 km, míg a csatornahálózat 3 486 km. Naponta akár több, mint 160 000m3 tiszta, jó minőségű ivóvíz jut el felhasználóinkhoz, amelyet közel 200 kútból nyerünk.

A felhasználókhoz eljutatott víz minőségét akkreditált laboratóriumunkban folyamatosan ellenőrizzük. Az évi több mint 6000 vízminta biológiai, bakterióligai és kémiai vizsgálatának is köszönhetően az általunk szolgáltatott víz jó minőségű, megfelel a vonatkozó jogszabályi előírásoknak.

A DMRV Zrt. fokozott figyelmet fordít a fenntarthatóságra, környezetünk és vízbázisaink védelmére.
Ez ma már nem csak a szennyvíz kezelésében és tisztításában nyilvánul meg, hanem olyan korszerű megújuló energiákon alapuló technológiák bevezetésében is, mint Vácott a biogáz hasznosítására, vagy Gödöllőn és Veresegyházon napelempark építése.

Egészségükre!

Vác a Duna felől_1928 Váci hajókirándulás 1928 Váci Vízmű épülete Korabeli újságcikk a kutak fúrásáról Andor Károly az első igazgató A váci vízmű vázlatos helyszínrajza 1928 Váci Vízmű ünnepélyes átadása 1928.október 21. A Váci Vízmű átadó ünnepsége 1928.október 21.
 
 
Bezárás
 
Bezárás

Ajánlja e-mailben ismerősének ezt az oldalt!

A címzett ennek az oldalnak az internetes címét (URL-jét) fogja megkapni. Az Ön által beírt adatokat nem tároljuk és nem osztjuk meg harmadik féllel.

Tárgy: 90 éves a DMRV Zrt.
captcha
* kötelező mezők