Környezetvédelmi beruházások

Általánosságban minden olyan beruházás, melynek a környezetre jótékony hatása van, ide sorolható. Így ide tartozik szélesebb értelmezésben, a közmű jelegétől függetlenül, minden a levegő, a víz és a talajterhelést csökkentő beruházás. Tekintettel azonban arra, hogy a köztudatban elsősorban a szennyvízelvezetés és tisztítási tevékenység van legnagyobb hatással környezetünkre, ezért itt erről adunk átfogó tájékoztatást.

A szennyvízelvezető és tisztító rendszeren végzett beruházások jellege a korábbi években alapvetően rekonstrukciók, kivételt képeztek azok a kapacitásbővítések, melyek egy-egy új, nagyobb szennyvízkibocsátással járó terület, illetve iparfejlesztéshez kapcsolódtak. Az Európai Uniós csatlakozásunkat követően azonban, az EU normatíváknak való megfelelés érdekében (határértékek, harmadik tisztítási fokozat stb.) a szennyvíztisztító telepek fejlesztése elkerülhetetlen. Ennek megfelelően 2010-ben közműfejlesztési forrásokból megvalósítottuk a Szob szennyvíztisztító telep fejlesztését. A további megfelelő források biztosítása érdekében a pályázati lehetőségeket figyelemmel kísérjük és a pályázatokat folyamatosan nyújtjuk be. Így sikerült KEOP pályázat keretén belül több mint 600 milliós támogatást szerezni a Dunakeszi szennyvíztisztító telep fejlesztésére, mely már meg is valósult.

Erről részletesebben az „EU fejlesztések, támogatások" menü pont alatt található ismertetés.

A rekonstrukciós beruházások között kiemelten foglalkozunk a súlyponti szennyvízátemelők üzembiztonságának növelésével (tervszerű, 4 évenkénti gépészeti rekonstrukció, második energia betáplálás, tartalék átemelő, beépített tartalék szivattyú stb.), valamint külön program keretén belül az átemelők és szennyvíz tisztítótelepek környezetében a bűzhatás csökkentésével. Az eddig elért eredményeinket folyamatosan értékeljük és a szükséges további intézkedéseket megtesszük. A szennyvízelvezető hálózatok állapota (betonkorrózió) és a terhelések folyamatos növekedése, egyre indokoltabbá teszi a szennyvízelvezető csatornák átépítését, szükség esetén a keresztmetszet bővítést is.

A belterületeken végzett közműhálózat építésekről a „Folyamatban lévő belterületi közmű hálózat építések" menü pont alatt adunk folyamatosan tájékoztatást.

 

Online Ügyfélszolgálat

online ügyfélszolgálatcsempe

Használja online ügyfélszolgálatunkat és kezelje ügyeit könnyen és gyorsan!

Szamlakep
TOVÁBB

Hibabejelentés

Műszaki hibabejelentés:

0-24h

+36-27-511-511

Szamlakep

Call Center

06 (27) 999-688
06 (80) 224-488

Mérőállás bejelentése 0-24h
Számlázással kapcsolatban
  Hétfő
Kedd - Péntek
7:00 - 19:00h
8:00 - 14:00h

Vízdíj kalkulátor

Számolja ki várható vízdíját!
 
 
Bezárás
 
Bezárás

Ajánlja e-mailben ismerősének ezt az oldalt!

A címzett ennek az oldalnak az internetes címét (URL-jét) fogja megkapni. Az Ön által beírt adatokat nem tároljuk és nem osztjuk meg harmadik féllel.

Tárgy: Környezetvédelmi beruházások
captcha
* kötelező mezők