Szentendre Pap-szigeti Vízbázis

A Magyar Állam tulajdonában és a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű ZRt (2066 Vác, Kodály Zoltán u. 3.) üzemeltetésében lévő Duna Jobbparti Regionális Vízellátó Rendszer Szentendre Pap-szigeti Vízbázisa Szentendre közigazgatási területén helyezkedik el. A vízbázison 1 db csáposkút üzemel.

A pleisztocén korú, kavicsos durva homok vízadó rétegre 1988-ban telepített csáposkút I. osztályú partiszűrésű ivóvizet szolgáltat, és más vízbázisokkal együtt a jobb parti regionális vízellátó hálózaton keresztül Szentendre, Leányfalu, Tahitótfalu, Pomáz, Csobánka, Pilisvörösvár, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Budakalász, Üröm, Pilisszántó, Pilisborosjenő, Solymár, Pilisszentiván, Piliscsaba, Tinnye települések vízellátásában vesz részt.

„A vízbázisok, a távlati vízbázisok, valamint az ivóvízellátást szolgáló vízilétesítmények védelméről" szóló 123/1997. (VII.18.) Kormány rendeletben előírtaknak megfelelően a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a 35100/6152/2022. ált. számú határozatában kijelölte a Szentendre Pap-szigeti Vízbázis védőterületeit.

A határozat alapján „az üzemeltetőnek lakossági tájékoztató anyagot kell készíteni és terjeszteni a területhasználókkal való kapcsolattartás céljából. A területhasználókat tájékoztatni szükséges a védőövezeten elrendelt kötelezettségeikről és jogaikról, valamint a vízhasználókat a fogyasztott víz minőségéről, a vízbázis környezeti állapotáról. A hatósági előírásnak ezen tájékoztatónkkal kívánunk eleget tenni.

Szentendre, Pap-szigeti csáposkút vízbázis védőidomának és védőterületének 35100/6152/2022. ált. számú határozatában kijelölésre került: belső védőterület, 20 napos elérési idejű védőterület belső védőterületen kívüli része, külső védőterület és hidrogeológiai „A” védőterület. Az alábbi linken elérhető a védőterületek elhelyezkedése térképi ábrázolásban.

 

Online Ügyfélszolgálat

online ügyfélszolgálatcsempe

Használja online ügyfélszolgálatunkat és kezelje ügyeit könnyen és gyorsan!

Szamlakep
TOVÁBB

MAGYARORSZAG.HU

Elektronikusan intézhető ügyek a magyarorszag.hu oldalon

Szamlakep
TOVÁBB

MÉRŐÁLLÁS BEJELENTÉS

Amennyiben Ön még nem regisztrált Online Ügyfélszolgálat felhasználó, kérjük kattintson a BEJELENTÉS gombra.

Bekötési vízmérők diktálási rendje 2024.01.01-től
Mellék vízmérők diktálási rendje 2024.01.01-től

Szamlakep
BEJELENTÉS

Hibabejelentés

Műszaki hibabejelentés:

0-24h

+36-27-511-511

Szamlakep

Call Center

06 (27) 999-688
06 (80) 224-488

Mérőállás bejelentése 0-24h
Számlázással kapcsolatban
  Hétfő
Kedd - Péntek
8:00 - 20:00h
8:00 - 14:00h

Vízdíj kalkulátor

Számolja ki várható vízdíját!
 
 
Bezárás
 
Bezárás

Ajánlja e-mailben ismerősének ezt az oldalt!

A címzett ennek az oldalnak az internetes címét (URL-jét) fogja megkapni. Az Ön által beírt adatokat nem tároljuk és nem osztjuk meg harmadik féllel.

Tárgy: Szentendre Pap-szigeti Vízbázis
captcha
* kötelező mezők