Szentendre Pap-szigeti Vízbázis

A Magyar Állam tulajdonában és a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű ZRt (2066 Vác, Kodály Zoltán u. 3.) üzemeltetésében lévő Duna Jobbparti Regionális Vízellátó Rendszer Szentendre Pap-szigeti Vízbázisa Szentendre közigazgatási területén helyezkedik el. A vízbázison 1 db csáposkút üzemel.

A pleisztocén korú, kavicsos durva homok vízadó rétegre 1988-ban telepített csáposkút I. osztályú partiszűrésű ivóvizet szolgáltat, és más vízbázisokkal együtt a jobb parti regionális vízellátó hálózaton keresztül Szentendre, Leányfalu, Tahitótfalu, Pomáz, Csobánka, Pilisvörösvár, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Budakalász, Üröm, Pilisszántó, Pilisborosjenő, Solymár, Pilisszentiván, Piliscsaba, Tinnye települések vízellátásában vesz részt.

„A vízbázisok, a távlati vízbázisok, valamint az ivóvízellátást szolgáló vízilétesítmények védelméről" szóló 123/1997. (VII.18.) Kormány rendeletben előírtaknak megfelelően a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a KTVF: 28703-1/2012. számú határozatában kijelölte a Szentendre Pap-szigeti Vízbázis védőterületeit.

A határozat alapján „az üzemeltetőnek lakossági tájékoztató anyagot kell készíteni és terjeszteni a területhasználókkal való kapcsolattartás céljából. A területhasználókat tájékoztatni szükséges a védőövezeten elrendelt kötelezettségeikről és jogaikról, valamint a vízhasználókat a fogyasztott víz minőségéről, a vízbázis környezeti állapotáról.” A hatósági előírásnak ezen tájékoztatónkkal kívánunk eleget tenni.

 

Online Ügyfélszolgálat

online ügyfélszolgálatcsempe

Használja online ügyfélszolgálatunkat és kezelje ügyeit könnyen és gyorsan!

Szamlakep
TOVÁBB

MÉRŐÁLLÁS BEJELENTÉS

Amennyiben Ön még nem regisztrált Online Ügyfélszolgálat felhasználó, kérjük kattintson a BEJELENTÉS gombra.

Bekötési vízmérők diktálási rendje 2022.01.01-től
Mellék vízmérők diktálási rendje 2022.01.01-től

Szamlakep
BEJELENTÉS

Hibabejelentés

Műszaki hibabejelentés:

0-24h

+36-27-511-511

Szamlakep

Call Center

06 (27) 999-688
06 (80) 224-488

Mérőállás bejelentése 0-24h
Számlázással kapcsolatban
  Hétfő
Kedd - Péntek
7:00 - 19:00h
8:00 - 14:00h

Vízdíj kalkulátor

Számolja ki várható vízdíját!
 
 
Bezárás
 
Bezárás

Ajánlja e-mailben ismerősének ezt az oldalt!

A címzett ennek az oldalnak az internetes címét (URL-jét) fogja megkapni. Az Ön által beírt adatokat nem tároljuk és nem osztjuk meg harmadik féllel.

Tárgy: Szentendre Pap-szigeti Vízbázis
captcha
* kötelező mezők