Tájékoztató hitelesítési idő lejárta előtti cseréről

Tisztelt Felhasználók!

A bekötési vízmérő az ivóvízhálózatba (bekötővezeték végpontjára telepített) beépített - az áramló víz mennyiségének meghatározására szolgáló - hitelesített mérőeszköz és annak tartozékai. A bekötési vízmérő tulajdonjoga a víziközmű-szolgáltatót vagy az ellátásért felelőst, illeti meg. A mérésügyi hatóság által hitelesített fogyasztásmérő beépítéséről, cseréjéről, időszakos hitelesítéséről, kalibrálásáról a mérőeszköz tulajdonosa saját költségén köteles gondoskodni. A bekötési vízmérő hitelessége a mérésügyi törvény végrehajtási rendelete alapján 8 év.

A víziközmű-szolgáltató az üzletszabályzatában foglaltak szerint jogosult a bekötési vízmérőnek a mérésügyről szóló törvény végrehajtására kiadott kormányrendeletben meghatározott hitelesítési hatályán (8 év) belüli cseréjére azzal, hogy erre legkorábban a bekötési vízmérő beépítését követő negyedik évben kerülhet sor.

Társaságunk gazdasági és üzembiztonsági okok miatt a negyedik évet követően ütemezetten cseréli a bekötési vízmérőket, tehát a hitelesítést követő 4. év végétől egészen a nyolcadik év végéig a szolgáltató jogosult meghatározni a csere időpontját.

A fent leírtak alapján felhívjuk a figyelmüket, hogy a Társaságunk által kibocsátott számlákban a vízmérő hitelesítési évétől számított nyolcadik év került feltüntetésre, az ettől korábban tervezett vízmérő csere időpontját a számláink nem tartalmazzák.

Amennyiben az előzetes értesítés nélkül tett felkeresés alkalmával a bekötési vízmérő azonnali cseréje sikertelen, társaságunk ezt követően a tervezett csere időpontjáról írásban értesíti a felhasználókat.

 

Online Ügyfélszolgálat

online ügyfélszolgálatcsempe

Használja online ügyfélszolgálatunkat és kezelje ügyeit könnyen és gyorsan!

Szamlakep
TOVÁBB

MAGYARORSZAG.HU

Elektronikusan intézhető ügyek a magyarorszag.hu oldalon

Szamlakep
TOVÁBB

MÉRŐÁLLÁS BEJELENTÉS

Amennyiben Ön még nem regisztrált Online Ügyfélszolgálat felhasználó, kérjük kattintson a BEJELENTÉS gombra.

Bekötési vízmérők diktálási rendje 2024.01.01-től
Mellék vízmérők diktálási rendje 2024.01.01-től

Szamlakep
BEJELENTÉS

Hibabejelentés

Műszaki hibabejelentés:

0-24h

+36-27-511-511

Szamlakep

Call Center

06 (27) 999-688
06 (80) 224-488

Mérőállás bejelentése 0-24h
Számlázással kapcsolatban
  Hétfő
Kedd - Péntek
8:00 - 20:00h
8:00 - 14:00h

Vízdíj kalkulátor

Számolja ki várható vízdíját!
 
 
Bezárás
 
Bezárás

Ajánlja e-mailben ismerősének ezt az oldalt!

A címzett ennek az oldalnak az internetes címét (URL-jét) fogja megkapni. Az Ön által beírt adatokat nem tároljuk és nem osztjuk meg harmadik féllel.

Tárgy: Tájékoztató hitelesítési idő lejárta előtti cseréről
captcha
* kötelező mezők