Vámosmikolai Sérülékeny Vízbázis

A Vámosmikola Község Önkormányzat tulajdonában és a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű ZRt (2600 Vác, Kodály Zoltán u. 3.) üzemeltetésében lévő Vámosmikolai Sérülékeny Vízbázis Vámosmikola közigazgatási területének DNY-i részén helyezkedik el.

A vízbázison 1974-ben és 1975-ben létesült 2 db sekélymélységű kút jelenleg vízminőségi ok miatt nem termel az ivóvízhálózatra, tartalékként funkcionálnak a későbbi üzembehelyezés reményében. Újbóli üzembeállításuk a környezeti állapot javulásától függően lehetséges. A vízbázis közcélú vízkészletének hosszú távú mennyiségi és minőségi megóvása nemzetgazdasági érdek. A település vízellátása jelenleg a DMRV Ipolymenti Regionális Vízellátó Rendszerről biztosított.

A környezeti állapot javulása érdekében a vízbázisok, a távlati vízbázisok, valamint az ivóvízellátást szolgáló vízilétesítmények védelméről szóló 123/1997. (VII.18.) Kormány rendeletben előírtaknak megfelelően a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Hatóság KTVF: 493-2/2014 sz. határozatában kijelölte a vízbázis védőterületeit. A Golder Associates (Magyarország) Kft által meghatározott és a DMRV ZRT által felülvizsgált védőövezeteket a mellékelt tájékoztató térképen mutatjuk be.

A határozat alapján az „Üzemeltetőnek lakossági tájékoztató anyagot kell készítenie és terjesztenie a területhasználókkal való kapcsolattartás céljából. A területhasználókat tájékoztatni szükséges a védőterületen elrendelt kötelezettségeikről és jogaikról, valamint a vízbázis környezeti állapotáról.” A hatósági előírásnak ezen tájékoztatónkkal kívánunk eleget tenni.

 

Online Ügyfélszolgálat

online ügyfélszolgálatcsempe

Használja online ügyfélszolgálatunkat és kezelje ügyeit könnyen és gyorsan!

Szamlakep
TOVÁBB

MAGYARORSZAG.HU

Elektronikusan intézhető ügyek a magyarorszag.hu oldalon

Szamlakep
TOVÁBB

MÉRŐÁLLÁS BEJELENTÉS

Amennyiben Ön még nem regisztrált Online Ügyfélszolgálat felhasználó, kérjük kattintson a BEJELENTÉS gombra.

Bekötési vízmérők diktálási rendje 2024.01.01-től
Mellék vízmérők diktálási rendje 2024.01.01-től

Szamlakep
BEJELENTÉS

Hibabejelentés

Műszaki hibabejelentés:

0-24h

+36-27-511-511

Szamlakep

Call Center

06 (27) 999-688
06 (80) 224-488

Mérőállás bejelentése 0-24h
Számlázással kapcsolatban
  Hétfő
Kedd - Péntek
8:00 - 20:00h
8:00 - 14:00h

Vízdíj kalkulátor

Számolja ki várható vízdíját!
 
 
Bezárás
 
Bezárás

Ajánlja e-mailben ismerősének ezt az oldalt!

A címzett ennek az oldalnak az internetes címét (URL-jét) fogja megkapni. Az Ön által beírt adatokat nem tároljuk és nem osztjuk meg harmadik féllel.

Tárgy: Vámosmikolai Sérülékeny Vízbázis
captcha
* kötelező mezők