Vámosmikolai Sérülékeny Vízbázis

A Vámosmikola Község Önkormányzat tulajdonában és a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű ZRt (2600 Vác, Kodály Zoltán u. 3.) üzemeltetésében lévő Vámosmikolai Sérülékeny Vízbázis Vámosmikola közigazgatási területének DNY-i részén helyezkedik el.

A vízbázison 1974-ben és 1975-ben létesült 2 db sekélymélységű kút jelenleg vízminőségi ok miatt nem termel az ivóvízhálózatra, tartalékként funkcionálnak a későbbi üzembehelyezés reményében. Újbóli üzembeállításuk a környezeti állapot javulásától függően lehetséges. A vízbázis közcélú vízkészletének hosszú távú mennyiségi és minőségi megóvása nemzetgazdasági érdek. A település vízellátása jelenleg a DMRV Ipolymenti Regionális Vízellátó Rendszerről biztosított.

A környezeti állapot javulása érdekében a vízbázisok, a távlati vízbázisok, valamint az ivóvízellátást szolgáló vízilétesítmények védelméről szóló 123/1997. (VII.18.) Kormány rendeletben előírtaknak megfelelően a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Hatóság KTVF: 493-2/2014 sz. határozatában kijelölte a vízbázis védőterületeit. A Golder Associates (Magyarország) Kft által meghatározott és a DMRV ZRT által felülvizsgált védőövezeteket a mellékelt tájékoztató térképen mutatjuk be.

A határozat alapján az „Üzemeltetőnek lakossági tájékoztató anyagot kell készítenie és terjesztenie a területhasználókkal való kapcsolattartás céljából. A területhasználókat tájékoztatni szükséges a védőterületen elrendelt kötelezettségeikről és jogaikról, valamint a vízbázis környezeti állapotáról.” A hatósági előírásnak ezen tájékoztatónkkal kívánunk eleget tenni.

 

Online Ügyfélszolgálat

online ügyfélszolgálatcsempe

Használja online ügyfélszolgálatunkat és kezelje ügyeit könnyen és gyorsan!

Szamlakep
TOVÁBB

MÉRŐÁLLÁS BEJELENTÉS

Amennyiben Ön még nem regisztrált Online Ügyfélszolgálat felhasználó, kérjük kattintson a BEJELENTÉS gombra.

Bekötési vízmérők diktálási rendje 2022.01.01-től
Mellék vízmérők diktálási rendje 2022.01.01-től

Szamlakep
BEJELENTÉS

Hibabejelentés

Műszaki hibabejelentés:

0-24h

+36-27-511-511

Szamlakep

Call Center

06 (27) 999-688
06 (80) 224-488

Mérőállás bejelentése 0-24h
Számlázással kapcsolatban
  Hétfő
Kedd - Péntek
7:00 - 19:00h
8:00 - 14:00h

Vízdíj kalkulátor

Számolja ki várható vízdíját!
 
 
Bezárás
 
Bezárás

Ajánlja e-mailben ismerősének ezt az oldalt!

A címzett ennek az oldalnak az internetes címét (URL-jét) fogja megkapni. Az Ön által beírt adatokat nem tároljuk és nem osztjuk meg harmadik féllel.

Tárgy: Vámosmikolai Sérülékeny Vízbázis
captcha
* kötelező mezők