Verőcei vízbázis - Környezeti állapot

A kutak 103,3 mBf szinten kialakított part menti homokos kavicstöltésre épültek. A feltöltés maximálisan 6 m szélességű, a Duna felé rézsűvel lejt. A kútsor tagjai egymástól 25, 27, 30 m távolságra kerültek elhelyezésre, felső-pleisztocén korú folyóvízi homokból és kavicsrétegből nyerik vizüket. A kútfejek egy-egy vízmentes fedlappal zárható kútaknában helyezkednek el, ezáltal biztosított a folyamatos üzemeltetés lehetősége a középvíznél magasabb vízállások idején is.

A termelőkutak vízutánpótlásuk nagyobb részét a Duna felől kapják. A vízbázis védőterületének egy részét Verőce település foglalja el nem összefüggő családi házas és kertes beépítéssel, valamint üdülőterületi, időszakosan lakott településrészekkel.

A területen kevés számú kisipari tevékenységet folytató üzem található. Jelentős mezőgazdasági tevékenység nem található a területen.

A csatornahálózatra való bekötések aránya az utánpótlási terület állandóan lakott részén 90% körüli, a vasúti töltéstől É-ÉK-re lévő üdülőterületen 44% körüli.

A település felől a termelőkutak felé áramló talajvíz minőségi állapotát a 18 megfigyelőkútból álló monitoring rendszer üzemeltetésével rendszeresen ellenőrzi Társaságunk.

A vízbázis által szolgáltatott víz minősége első osztályú.

Az vízbázisról ivóvízzel ellátott települések:

Kismaros, Verőce, Szokolya, Kóspallag, Vác, Kosd, Rád, Penc, Vácduka, Váchartyán, Vácrátót, Püspökszilágy, Kisnémedi, Rétság, Romhány, Bánk, Szente, Debercsény, Kisecset, Szanda, Terény, Herencsény, Cserhátsurány, Tolmács, Diósjenő, Nógrád, Berkenye, Nőtincs, Szendehely, Felsőpetény, Alsópetény, Ősagárd, Keszeg, Nézsa, Nógrádsáp, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Bercel, Galgaguta, Őrbottyán, Csomád, Erdőkertes, Szada, Veresegyház, Gödöllő, Sződ, Sződliget, Csörög, Acsa, Csővár, Galgagyörk, Püspökhatvan.

 

Online Ügyfélszolgálat

online ügyfélszolgálatcsempe

Használja online ügyfélszolgálatunkat és kezelje ügyeit könnyen és gyorsan!

Szamlakep
TOVÁBB

MAGYARORSZAG.HU

Elektronikusan intézhető ügyek a magyarorszag.hu oldalon

Szamlakep
TOVÁBB

MÉRŐÁLLÁS BEJELENTÉS

Amennyiben Ön még nem regisztrált Online Ügyfélszolgálat felhasználó, kérjük kattintson a BEJELENTÉS gombra.

Bekötési vízmérők diktálási rendje 2022.01.01-től
Mellék vízmérők diktálási rendje 2022.01.01-től

Szamlakep
BEJELENTÉS

Hibabejelentés

Műszaki hibabejelentés:

0-24h

+36-27-511-511

Szamlakep

Call Center

06 (27) 999-688
06 (80) 224-488

Mérőállás bejelentése 0-24h
Számlázással kapcsolatban
  Hétfő
Kedd - Péntek
7:00 - 19:00h
8:00 - 14:00h

Vízdíj kalkulátor

Számolja ki várható vízdíját!
 
 
Bezárás
 
Bezárás

Ajánlja e-mailben ismerősének ezt az oldalt!

A címzett ennek az oldalnak az internetes címét (URL-jét) fogja megkapni. Az Ön által beírt adatokat nem tároljuk és nem osztjuk meg harmadik féllel.

Tárgy: Verőcei vízbázis - Környezeti állapot
captcha
* kötelező mezők